Alternatywa dla tradycyjnej bułki tartej z wysoką zawartością błonnika pokarmowego
Oleofarm LenVitol Bułka Tarta ze złocistym lnem mielonym do panierowania i wypieków, wzbogacona wartościami odżywczymi lnu.
Uzupełnij swoją apteczkę
Informacje o produkcie
Oleofarm LenVitol Bułka Tarta ze złocistym lnem mielonym to środek spożywczy uzyskany ze zmieszania tartej, środkowej części specjalnie wypiekanego pieczywa pszennego z mielonymi ziarnami złocistego lnu.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna (energia) | 1505 kJ/357 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym: cukry | 2,4 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 26 g |
Sól | 0,97 g |
Składniki: Bułka tarta pszenna 50% (wypiek ze zboża zawierającego gluten), mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania 50%.
Oleofarm LenVitol Bułka Tarta ze złocistym lnem mielonym idealnie przywiera do wybranych potraw. Produkt zawiera tylko 1% skórki pieczywa, dzięki czemu panierka ma jasny kolor, a zmielony len nadaje jej unikalny zapach i smak.
Sprawdza się jako posypka do gotowanych warzyw, dodatek do mięsa mielonego, panierka do mięsa smażonego i ryb oraz przysmaków dietetycznych.
Można nią również obsypać formę do pieczenia ciasta.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i przewiewnym miejscu.
Opakowanie: 450 g
Podobne produkty