Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancję słodzącą
Olimp Gain Bolic 6000 wanilia to węglowodanowo–białkowy koncentrat w proszku. Dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców.
Uzupełnij swoją apteczkę
Informacje o produkcie
Olimp Gain Bolic 6000 wanilia to suplement diety węglowodanowo–białkowy. Koncentrat w proszku da osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców.
Wartość odżywcza |
Na porcję 100 g |
Na 2 porcje (200 g) |
Na 3 porcje (300 g) |
Wartość energetyczna |
1597 kJ/376 kcal |
3194 kJ/752 kcal |
4790 kJ/1129 kcal |
Tłuszcz, |
1,8 g |
3,6 g |
5,4 g |
Węglowodany, |
75 g |
150 g |
225 g |
Błonnik |
0 g |
0 g |
0 g |
Białko |
15 g |
30 g |
45 g |
Sól |
0,43 g |
0,86 g |
1,3 g |
Monohydrat kreatyny, |
1500 mg |
3000 mg |
4500 mg |
Tauryna |
500 mg |
1000 mg |
1500 mg |
Aminogram wzorcowy # |
|
Aminokwasy |
na 100g |
łącznie: |
14500 mg |
w tym: |
|
L-kwas glutaminowy |
2470 mg |
*/**L-leucyna |
1250 mg |
L-kwas asparaginowy |
1570 mg |
*L-lizyna |
1300 mg |
L-prolina |
1100 mg |
*/**L-walina |
850 mg |
*/**L-izoleucyna |
680 mg |
*L-treonina |
750 mg |
L-alanina |
660 mg |
L-seryna |
840 mg |
*/***L-fenyloalanina |
720 mg |
***L-tyrozyna |
810 mg |
L-arginina |
350 mg |
L-glicyna |
340 mg |
*L-metionina |
240 mg |
L-histydyna |
310 mg |
L-cysteina |
116 mg |
*/***L-tryptofan |
180 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione
*** - aminokwasy aromatyczne
Składniki: 80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy (G), cytryniany sodu; substancja słodząca – acesulfam K; emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F).
A)-(G) – W zależności od smaku produktu symbol (A-G) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancję słodzącą.
Węglowodany w formie dekstrozy i maltodekstryny.
Dorośli:
1-3 porcji dziennie pomiędzy posiłkami lub na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (100 g = 2 miarki) rozpuścić w 170 ml* wody, używając do tego shakera przez co najmniej 10 sekund.
Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
*Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Podobne produkty