Status: Dostępny
Producent: Olimp Laboratories

Olimp Immuven o smaku kawowym, 6 saszetek

Dieta wysokobiałkowa, wysokoenergetyczna, bezresztkowa

Olimp Immuven o smaku kawowym do postępowania dietetycznego między innymi w okresie okołopoeracyjnym i stanach niedożywienia.

63,85 zł

Darmowa wysyłka od 199,00 zł
Dostawa 1-2 dni.

Informacje o produkcie

Opis

Olimp Immuven o smaku kawowym w saszetkach

Olimp Immuven o smaku kawowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego w postaci proszku do rozpuszczania i picia. Dieta wysokobiałkowa, wysokoenergetyczna, bezresztkowa. Może stanowić zarówno całkowite zastąpienie diety, jak i jej uzupełnienie.

Składniki

Co zawiera Olimp Immuven o smaku kawowym?

Informacja o wartości odżywczej       1 porcja (78 g = 2 miarki) rozpuszczona w 150 ml wody (200 ml płynu)   100 g
Wartość energetyczna     1265 kJ/ 300 kcal     1620 kJ/ 385 kcal
Tłuszcz   
w tym:        
kwasy tłuszczowe nasycone    
kwasy tłuszczowe wielonienasycone   
w tym kwasy tłuszczowe omega-3        
w tym:        
kwas eikozapentaenowy (EPA)        
kwas dokozaheksaenowy (DHA)        
8,0 g    

0 g    
1,5 g   
Nie mniej niż 435 mg

Nie mniej niż 255 mg
Nie mniej niż 180 mg
10 g

0 g
1,9 g
Nie mniej niż 558 mg

Nie mniej niż 327 mg
Nie mniej niż 230 mg
Węglowodany    
w tym cukry    
39 g    
4,3 g    
50 g
5,5 g
Błonnik     0 g     0 g
Białko     18 g     23 g
Sól  0,15 g     1,19 g
Witamina A (μg-RE)    
Witamina D    
Witamina K    
Witamina C    
Tiamina    
Ryboflawina    
Witamina B6    
Niacyna (mg NE)    
Kwas foliowy    
Witamina    B12 
Kwas pantotenowy    
Biotyna    
Witamina E (mg α-TE) 

160 μg    
10 μg    
15 μg    
160 mg    
0,5 mg    
0,28 mg    
0,28 mg    
3,2 mg    
40 μg    
0,5 μg    
1,2 mg    
10 μg    
4 mg    

205 μg
12,8 μg
19,2 μg
205 mg
0,64 mg
0,36 mg
0,36 mg
4,1 mg
51,3 μg
0,64 μg
1,5 mg
12,8 μg
5,1 mg
Sód    
Chlorki    
Potas    
Wapń    
Fosfor    
Magnez    
Żelazo    
Cynk    
Miedź    
Jod    
Selen    
Mangan    
Chrom    
Molibden    
170 mg   
160 mg    
400 mg    
160 mg    
140 mg
75 mg    
2,8 mg    
5 mg    
203 μg    
30 μg    
30 μg    
0,4 mg   
8 μg    
10,5 μg    
218 mg
205 mg
513 mg
205 mg
180 mg
96,2 mg
3,6 mg
6,4 mg
38,5 μg
38,5 μg
38,5 μg
 0,5 mg
10,3 μg
13,5 μg
Fluorki     0 mg     0 mg
Beta-1,3/1,6-glukan     100 mg     128 mg
L-arginina     4500 mg     5769 mg
Osmolarność (w 200 ml wody)     325* mOsm/l  


Składniki: maltodekstryny kukurydziane, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), olej roślinny (rzepakowy), L-arginina, olej rybi (źródło kwasów omega-3), aromaty, sole potasowe kwasu ortofosforowego, sole magnezowe kwasu cytrynowego, węglan wapnia, kwas L-askorbinowy – witamina C, chlorek sodu, beta-1,3/1,6-glukan (z Saccharomyces cerevisiae), substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; diglicynian cynku, difosforan żelaza(III) (pirofosforan żelaza(III)), selenian(IV) sodu, octan DL-alfa-tokoferylu – witamina E, cholekalcyferol – witamina D, glukonian manganu, nikotynamid – niacyna, octan retinylu – witamina A, glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, monoazotan tiaminy – tiamina, cyjanokobalamina – witamina B12, chlorowodorek pirydoksyny – witamina B6, filochinon (fitomenadion) – witamina K, ryboflawina, barwnik – E 150c, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.

Masa netto

468 g

Właściwości

Kompozycja niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów, a także kwasy omega-3, L-argininę i beta-1,3/1,6 glukan. Może stanowić zarówno całkowite zastąpienie diety, jak i jej uzupełnienie. Zawiera składniki wspierające układ immunologiczny.

  • Kwasy z grupy omega-3 są obecne w procesach wzrostu i różnicowania komórek, wpływają na procesy immunologiczne, ograniczają reakcję zapalną. Kwasy EPA i DHA mogą być korzystne w przypadku pacjentów, u których rozwija się nadmierna odpowiedź zapalna. Kwasy omega-3 wpływają na zrastanie ran oraz ograniczają ich infekcje.
  • L-arginina jest aminokwasem zużywanym w syntezie białek, niezbędnym w wielu procesach metabolicznych. Ma korzystny wpływ na gojenie się ran. Podaż L-argininy zwiększa tworzenie tlenku azotu, który bierze udział w procesie naprawy tkanek. L-arginina w połączeniu z innymi immunoskładnikami zmniejsza odsetek powikłań infekcyjnych. Jej wpływ na procesy gojenia się ran jest większy w połączeniu z kwasami omega-3.
  • Witaminy C i D oraz cynk odgrywają istotną rolę w procesie gojenia się ran. Wykazują one działanie wspomagające odpowiedź immunologiczną, mediowaną przez cytokiny, produkcję prostaglandyn, poprzez regulację czynników transkrypcyjnych, wrażliwych na procesy redox.

Sposób użycia

Poleca się przyjmować jedną porcję (78 g) produktu 1-3 razy na dobę przez 5 dni przed operacją i po operacji jako uzupełnienie diety lub zgodnie z zaleceniami lekarza, jeśli jest stosowany jako jedyne źródło pożywienia.

W celu sporządzenia 200 ml gotowego posiłku należy do naczynia zawierającego 250 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej dodawać powoli zawartość 1 saszetki, ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia proszku. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

Dodatkowe

  • Preparat przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza.
  • Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
  • Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
  • Chronić przed wilgocią.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ostrzeżenia

  • Preparat przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza.
  • Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
  • Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
  • Chronić przed wilgocią.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.