Status: Niedostępny
Producent: Olimp Laboratories
Producent: Olimp Laboratories

Olimp Nutramil Complex Protein Baton czekoladowo-truskawkowy, 60 g

Pełen witamin, minerałów i błonnika

Olimp Nutramil Complex Protein Baton czekoladowo-truskawkowy to połączenie białka, błonnika oraz składników odżywczych.

2,99 zł

Darmowa wysyłka od 199,00 zł
Dostawa 1-2 dni.

Informacje o produkcie

Opis

Olimp Nutramil Complex Protein Baton czekoladowo-truskawkowy

Olimp Nutramil Complex Protein Baton czekoladowo-truskawkowy to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego przeznaczony dla osób wymagających zwiększonego zapotrzebowania białka i energii w diecie, szczególnie w okresie choroby lub rekonwalescencji.

Składniki

Co zawiera Olimp Nutramil Complex Protein Baton czekoladowo-truskawkowy?

Wartość odżywcza 100 g 60 g
Wartość energetyczna 1659 kJ / 395 kcal 965 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 16 g 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,3 g 3,2 g
Węglowodany 33 g 19,8 g
w tym cukry 21 g 12,6 g
Błonnik 3,7 g 2,2 g
Białko 28 g 16,8 g
L-leucyna 5 g 3 g
Sól 0,41 g 0,25 g
Witamina A (µg RE) 274 µg 164,4 µg
Witamina D 8,6 µg 5,2 µg
Witamina K 26 µg 15,6 µg
Witamina C 70 mg 42 mg
Tiamina 0,7 mg 0,4 mg
Ryboflawina 0,86 mg 0,52 mg
Witamina B6 0,86 mg 0,52 mg
Niacyna (mg NE) 7 mg 4,2 mg
Kwas foliowy 82 µg 49,2 µg
Kwas pantotenowy 2,6 mg 1,6 mg
Biotyna 19 µg 11,4 µg
Witamina E (mg α-TE) 7 mg 4,2 mg
Sód 164 mg 98,4 mg
Chlorki 128 mg 76,8 mg
Potas 320 mg 192 mg
Wapń 548 mg 328,8 mg
Fosfor 252 mg 151,2 mg
Magnez 66 mg 39,6 mg
Cynk 3,9 mg 2,3 mg
Jod 39 µg 23,4 µg
Selen 13 µg 7,8 µg
Mangan 0,7 mg 0,4 mg
Chrom 10 µg 6 µg
Molibden 52 µg 31,2 µg


Skład: 32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, rybofawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna.

Właściwości

Właściwości produktu

  • Baton o wysokiej zawartości białka.
  • Bogaty w witaminy i minerały niezbędne dla organizmu.
  • Dzięki błonnikowi wspiera naturalny rytm pracy układu trawiennego.
  • Smak: czekoladowo-truskawkowy.

Sposób użycia

Jak stosować Olimp Nutramil Complex Protein Baton czekoladowo-truskawkowy?

Produkt gotowy do spożycia.
W zależności od indywidualnych potrzeb energetycznych organizmu, zaleca się spożywanie 1-2 batonów dziennie jako uzupełnienie diety, chyba że lekarz zdecyduje inaczej.

Dodatkowe

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niewidocznym i niedostępnym dla małych dzieci.

Ostrzeżenia

  • Produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza.
  • Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
  • Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
  • Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
  • Nie stosować w galaktozemii.
  • Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.