Status: Dostępny

Olimp Pro Whey Shake ciastko z kremem, 700 g

Z dużą dawką białka, 21 g w każdej porcji

Olimp Pro Whey Shake ciastko z kremem to mieszanka trzech frakcji protein serwatki: WPC, WPI i WPH z dużą dawką białka 21 g w każdej porcji.

65,99 zł

Wysyłka w 1-2 dni robocze.

Informacje o produkcie

Opis

Olimp Pro Whey Shake ciastko z kremem, mieszanka trzech frakcji protein serwatki z dużą dawką białka 

Pro Whey Shake marki Olimp Sport Nutrition to suplement diety, który bazuje na źródłach protein charakteryzujących się wysoką wartością współczynnika wartości biologicznej, czyli izolacie (WPI), koncentracie (WPC) i hydrolizacie (WPH) białek frakcji serwatkowej mleka. Preparat polecany szczególnie w okresie okołotreningowym. Ponadto dodatek tauryny pozwala na zwiększenie utleniania tłuszczu w trakcie wysiłku, a także poprawę wytrzymałości. Preparat dla dorosłych.

Składniki

Co zawiera Olimp Pro Whey Shake ciastko z kremem?

Wartość odżywcza

Na porcję (35 g)

Na 2 porcje (70 g)

na 3 porcje (105 g) 

Na 100 g) 

Wartość energetyczna 

579 kJ/ 138 kcal

1157 kJ/ 276 kcal

1736 kJ/ 414 kcal

1653 kJ/ 394 kcal

Tłuszcz,
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone

1,9 g

1,9 g

3,8 g

3,8 g

5,7 g

5,7 g

5,4 g

5,4 g

Węglowodany,
w tym: cukry

9,1 g
4,2 g

18 g
8 g

27 g
13 g

26 g
12 g

Błonnik 

0 g

0 g

0 g

0 g

Białko

21 g

41 g

62 g

59 g

Sól

0,22 g

0,44 g

0,66 g

0,63 g

L-glutamina

438 mg

875 mg

1313 mg

1250 mg

Tauryna

175 mg

350 mg

525 mg

500 mg

 

# Aminogram

Na 35 g

na 100 g

L-alanina

1 g

2,8 g

L-arginina

0,4 g

1,2 g

kwas L-asparaginowy

2,2 g

6,3 g

L-cysteina

0,4 g

1,2 g

kwas L-glutaminowy

3,6 g

10,3 g

Glicyna

0,3 g

0,8 g

L-histydyna

0,3 g

1 g

*/** L-izoleucyna

1,3 g

3,6 g

*/** L-leucyna

2,1 g

6 g

* L-lizyna

1,9 g

5,5 g

* L-metionina

0,4 g

1,3 g

*/*** L-fenyloalanina

0,6 g

1,7 g

L-prolina

1,1 g

3,1 g

L-seryna

0,9 g

2,6 g

* L-treonina

1,3 g

3,8 g

*/*** L-tryptofan

0,3 g

0,8 g

*** L-tyrozyna

0,5 g

1,5 g

*/** L-walina

1,2 g

3,4 g

# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.

* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne

Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).

Składniki: 71,1% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), maltodekstryny, aromaty, substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy; L-glutamina, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), tauryna, skrobia kukurydzy woskowej, izomaltuloza*, fruktoza, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).

(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Właściwości składników

Jakie właściwości mają składniki Olimp Pro Whey Shake ciastko z kremem?

  •  WPI, WPH i WPC  cechują się ponadto bardzo wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA) oraz aminokwasów siarkowych, w tym cysteiny.
  • Cysteina to jedne z głównych składników glutationu, czyli cząsteczki o bardzo silnym działaniu antyoksydacyjnym.
  • Tauryna pozwala na zwiększenie utleniania tłuszczu w trakcie wysiłku, a także poprawę wytrzymałości. Zwiększa również płynność błony komórkowej, poprawia jej ochronę oraz wykazuje silne działanie antyoksydacyjne.
  • Spożycie porcji odżywki białkowej Pro Whey Shake pozwalana na podniesienie poziomu aminokwasów w krwiobiegu już po około 15 minutach i utrzymanie tej tendencji nawet do ponad 2 h. 
  • Działanie preparatu ma na celu przeciwdziałanie zaistnieniu wewnątrzustrojowych warunków sprzyjających rozpadowi białek mięśniowych.

Zalecane dzienne spożycie

Jak stosować Olimp Pro Whey Shake ciastko z kremem?

Suplement diety dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie:

  • 1-3 porcji dziennie
  • 1 porcję preparatu (35 g = 1 miarka) należy rozpuścić w 200 ml wody i spożyć zaraz po przygotowaniu.

Stosować:

  • po przebudzeniu,
  • pomiędzy posiłkami, 
  • po treningu lub przed snem. 

Dodatkowe

Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ostrzeżenia

  • Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety.
  • Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
  • Kobiety w ciąży, karmiące, osoby starsze czy osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem suplementu powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
  • Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.
  • Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników suplementu.
  • Przed zastosowaniem produktu należy zapoznać się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.